Ziekte Mirjams vader

(11 mei 2011) Mirjam is nu ruim een week terug in Kampala. Het valt haar niet mee om weer om te schakelen. Ze had een heftige, emotionele week in Nederland. Elke dag bezocht ze haar vader in het ziekenhuis. Zijn situatie is de laatste dagen vrij stabiel. Moeilijk is dat hij niet kan praten. Dat is heel triest. Nu zal hij naar een verpleeghuis of naar een hospice moeten verhuizen. We vinden het fijn dat we veel bemoedigende mailtjes kregen en krijgen. Jullie gebed voor de hele familie stellen we ook op prijs.

Overleden
(16 mei 2011) Vanmorgen vroeg is Mirjams vader, Henk van der Vlist, in het ziekenhuis in Utrecht overleden. We kregen gisteren bericht dat het niet goed ging. Joel en Jesse zijn zondagmiddag nog bij hem in het ziekenhuis geweest om afscheid te nemen. Hij zou vandaag naar een hospice in Barneveld gaan, maar hij werd eerder thuisgehaald door zijn hemelse Vader.
We zijn verdrietig, maar vooral ook dankbaar voor wie hij was en voor het mooie en veelzijdige leven waar we op terug mogen kijken. We denken aan hem als een betrokken vader, een enthousiaste opa, van nature schoolmeester, nieuwsgierige dorpshistoricus in Garderen en een gedreven ondersteuner van zendingswerk en –werkers.
We gaan nu bezig met het regelen van de reis naar Nederland. We stellen jullie gebed op prijs. Bedankt voor jullie meeleven.

[Update 16 mei om 15.00 uur Oegandese tijd. We kregen alles op tijd geregeld en vliegen vanavond via Nairobi naar Amsterdam. Morgenochtend hopen we op Schiphol aan te komen. De begrafenis is op vrijdag.]

3 gedachten over “Ziekte Mirjams vader

 1. Wijgert

  Lieve mensen,
  Deze week bid ik – samen met vele anderen [GZB-gebedskalender] – voor jullie. En ik vroeg me af hoe zou het met Mirjams vader zijn?
  Dank voor de update op de site!

  Goed dat jullie weer samen in Kampala zijn, maar ’thuis’ staat nu wel heel nadrukkelijk op de agenda. Ik heb je vader in GZB-verband vaak ontmoet, Mirjam, en meerdere malen gesproken. Nu kan hij niet meer praten…

  Van harte bid ik om Gods nabijheid, voor hem, voor je moeder, voor jullie.

 2. Henk en Gera Schonewille

  Lieve Mirjam en Jaap,
  We leven met jullie mee bij het toch nog onverwacht overlijden van jullie (vader, schoonvader en opa. Fijn dat jullie al zo snel naar Nederland kunnen komen.Heel veel sterkte voor de tijd die komt.Dat jullie allemaal de troost en de kracht mogen ervaren van de Heere Jezus die door Zijn Geest in jullie, jullie zal helpen bij het verdriet.Jullie vader is THUIS,in de Veilige Haven.Dankbaarheid voor zijn leven, dat is, waar jullie samen als familie op mogen terugzien, schreven jullie.Een getuigenis!
  Lieve groeten, ook aan je moeder Mirjam.
  Verbonden in Zijn Liefde, Henk en Gera.

 3. Johan en Riek

  Beste Jaap en Mirjam,
  Gecondoleerd met het heengaan van jullie lieve vader, schoonvader en opa van jullie kinderen. De Heere ondersteune jullie bij het afscheid nemen tijdens de begrafenis, maar jullie mogen weten dat hij Thuis is.
  Zondagavond werd gepreekt over 1 Kor.15 vers 19 en 20.
  De predikant eindigde de preek met de volgende slotzin die we jullie als troost meegeven.
  ALS JE HOORT DAT IK GESTORVEN BEN, GELOOF HET NIET, WANT IK BEN MEER LEVEND DAN OOIT.
  Ontvang onze hartelijke groeten en weest Gode bevolen.

Reacties zijn gesloten.