Terug naar Kajo-Keji (2014)

In overleg met bisschop Anthony, de directeur van de predikantenopleiding en de GZB hebben we besloten om op 9 januari 2014 met de MAF terug te gaan naar Kajo-Keji, Hoewel er nog steeds gevochten wordt in delen van Zuid-Soedan, is het in en rond Kajo-Keji rustig. We willen ook graag terug naar ‘huis’ om collega’s en studenten te zien en om ons werk voort te zetten. Natuurlijk houden we (samen met anderen) een vinger aan de pols en zullen we geen onnodige risico’s nemen.

Gebed
Er is veel wat we niet kunnen beinvloeden als het gaat om de huidige problemen in Zuid-Soedan. Wat we als christenen wel kunnen doen, is bidden. We geloven dat de God van hemel en aarde een omkeer kan brengen in deze situatie. Zaterdag a.s. is er een speciale gebedsdag uitgeroepen voor Zuid-Soedan. Doet u mee? Hieronder een aantal gebedspunten die bsp Anthony kortgeleden doorgaf:

1. Bid dat degene die verantwoordelijk zijn voor dit conflict tot het besef komen dat dit een heilloze weg is.
2. Bid voor het slagen van de onderhandelingen in Addis Abeba.
3. Bid voor de vluchtelingen die in VN-kampen en kerken verblijven. Bid dat er genoeg voedsel en andere middelen om in de eerste levensbehoeften te voorzien zullen zijn.
4. Bid voor de gewonden, dat ze medische hulp krijgen.
5. Bid voor hen die familieleden hebben verloren. Dat ze getroost zullen worden. Bid dat er een einde komt aan de cirkel van wraaknemen.
6. Bid voor alle leiders (van overheid, kerken en gemeenschappen). Dat zij een boodschap van vrede zullen uitdragen.South-Sudan-prayer

1 gedachte op “Terug naar Kajo-Keji (2014)

 1. Dicky Veldhuijzen

  Voor de familie Haasnoot,

  Doordat onze gemeente jullie werk steunt lees ik al een poos de berichten die de zendingscommissie in de kerkbode plaatst. Ik begrijp dat jullie als je verlof hebt ook in onze gemeente een avond willen vertellen over het werk in Zd.Soedan.

  bij het volgen van het nieuws merken we dat er spanningen zijn . Dat er veel gevochten wordt door rebellen en dat het leven niet veilig is. nu zijn jullie weer terug in Kajo-Keji, als alles volgens plan is verlopen.

  Op deze manier wil ik jullie ook namens mijn man een bemoediging sturen. we denken aan jullie in ons gebed en denken aan de tekst uit Openbaring 14 vers zes. Deze tekst sturen we, zodat jullie ook daardoor weten dat de Heere doorgaat met Zijn werk overal op de wereld. Het is een genade gave als de gemeente ons uitzendt om middel in Gods hand te zijn om Zijn koninkrijk te helpen uitbreiden.

  U kent ons niet, maar omdat onze zoon in de plaatselijke zendingscommissie zit zijn we extra betrokken bij jullie werk.
  Ook doordat we verleden jaar meegingen met een reis van de GZB naar Indonesië zijn we meer betrokken geraakt bij het zendingswerk.

  Ontvang de hartelijke groeten,
  D. Veldhuijzen

Reacties zijn gesloten.